Cine sunt crescătorii de bovine care primesc avansul APIA – Directorul Adrian Pintea explică

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) realizează în această perioadă plățile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2021. Pe listele fermierilor care primesc avansul APIA nu sunt incluși, însă, crescătorii de bovine.

Potrivit directorului general al agenției, Adrian Pintea, crescătorii de bovine se află în perioada de retenție până pe 17 noiembrie, astfel că aceștia nu pot primi la această dată avansul subvențiilor.

Respectarea perioadei de retenție este o condiție obligatorie pentru încasarea subvențiilor APIA, astfel că fermierii care au solicitat plățile trebuie să își păstreze animalele în fermă cel puțin până la data de 17 noiembrie.

Cu toate acestea, potrivit șefului APIA, crescătorii de bovine care au solicitat și alte scheme de plată, pot primi avansul pentru celelalte subvenții solicitate.

”În momentul în care un fermier are o cerere unică, dar are atât vegetal cât și zootehnie, iar la zootehnie are bovine, categoric că poate lua avans strict pe partea de vegetal. La fel cum e, de exemplu, pentru măsura 13 din FEADR, a fost pus un cuantum 0, astfel încât fermierii să poată lua celelalte scheme. De aceea nu am mers pe ideea că dacă un fermier are și vegetal și bovină, să îl blocăm cu totul”, a precizat Adrian Pintea într-o emisiune online transmisă de Agrointeligența.

Reamintim că APIA efectuează în acest moment plățile pentru următoarele scheme de plată:

  • Schema de plată unică pe suprafață
  • Plata redistributivă
    • primul interval: 1-5 ha inclusiv
    • al doilea interval: peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv
  • Plata pentru înverzire
  • Plata pentru tinerii fermieri
  • Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole