Crescătorii de animale sunt de părere că impozitarea excesivă ruinează zootehnia

oiddAsociația Crescătorilor de Ovine si Caprine Ovismold Vaslui a depus în urmă cu câteva zile un memoriu la Ministerul Finanțelor prin care solicită amânarea aplicării impozitului pe animale sau reducerea fiscalității în acest domeniu. Crescătorii de animale din Vaslui consideră că fiscalizarea excesivă va ruina sectorul zootehnic din județ.

În memoriul înaintat de Asociația Ovismold sunt formulate două propuneri pe care Ministerul Finanțelor le poate lua în calcul pentru sprijinirea sectorului zootehnic. Crescătorii de animale atrag atenția că exploatațiile agricole din acest domeniu nu sunt pregătite încă pentru aplicarea impozitului începând cu anul 2013 și din acest caz ar trebui amânată aplicarea lui. O a doua variantă, sprijinită atât de Ovismold cât și de alte asociații profesionale ale crescătorilor de animale, este aceea de a se aplica un impozit de 1 leu/ovină sau caprină pentru exploatațiile care au 100 – 500 de capete ovine sau caprine.
“Dacă nu sprijinim fermierii să fie impozite mai mici, zootehnia din județul Vaslui va muri. La nivelul actual al impozitului, micii producători dispar obligatoriu din rândul crescătorilor de ovine si caprine. În prezent, la specia ovine, România ocupă locul IV la nivelul Uniunii Europene, cu un efectiv de 8,8 milioane de capete. În județul Vaslui, în prezent, crescătorii au în saivane 180.000 capete de ovine si caprine”, a spus Ion Agafitei, președinte al Asociației Județene “Ovismold” Vaslui.

Sursa: http://www.recolta.eu/crescatorii-de-animale-sunt-de-parere-ca-impozitarea-excesiva-ruineaza-zootehnia/

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult