Crescătorii de animale, în pragul falimentului din cauza secetei

35

oiCrescătorii de animale sunt în pragul falimentului din cauza secetei iar cantitatea de lapte a scăzut cu 50%, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, afiliat la AGROSTAR.

„Ne întrebăm dacă Ministerul Agriculturii mai există, pentru că nu ne ajută cu nimic. Cantitatea de lapte a scăzut deja cu 50% şi situaţia se agravează pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorul zootehnic prin scăderea producţiilor de lapte şi a sporului în greutate la tineret, din cauza cantităţii scăzute de masă verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilităţii de producere a furajelor pentru perioada de stabulaţie. De distrugerea sectorului zootehnic din România se face vinovat ministrul Agriculturii, preocupat mai mult de cultul personalităţii decât de problemele din sector. De asemenea, cerem demiterea directorului din Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neaţă, care lucrează prin intermediul ANARZ pentru distrugerea zootehniei”, a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei.
O altă nemulţumire este aceea că încă mai sunt crescători care nu au primit Ajutoarele Naţionale Tranzitorii (ANT) pentru anul 2014. (Integral pe capital.ro)
Citește și

Cmentariile sunt închise