Crescătorii de animale acuză Guvernul că nu le-a plătit despăgubirile promise! „Domnule Cîțu, ce ați făcut cu banii?”

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP) acuză Guvernul că nu a plătit fermierilor sumele datorate pentru sacrificarea porcilor cu pestă porcină africană din vară şi până în prezent, potrivit unui comunicat al organizației remis presei miercuri.

„Situaţia fermierilor crescători de porci din România este alarmantă. Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl aşteaptă fermierii. (…) Statul nu a plătit efectivele ucise din vară şi până acum! Suntem dezamăgiţi de fostul prim-ministru Cîţu, care nu a înţeles nimic din agricultură, care a lăsat răni adânci mai ales în filiera porcului, dar şi în alte sectoare. Guvernul Cîţu ne-a dat o palmă dureroasă, neplătind fermierilor ce li se cuvenea”, se menţionează în comunicatul ACEBOP.

Crescătorii de animale spun că au ajuns într-o situație disperată, nu doar pentru că nu îşi pot plăti salariaţii, dar sunt în pericol și să își piardă bunurile cu care au girat la bănci.

„Nu vedem niciun lucru bun făcut pentru agricultură, pentru zootehnia românească. Guvernul Cîţu doar a distrus! Suntem curioşi ce a făcut cu toţi banii împrumutaţi – cândva, va trebui să dea socoteală românilor pentru asta. Noi fermierii suntem in situaţia de a pierde şi bunurile personale cu care am girat la bănci. Cum este posibil ca din vară şi până acum să nu fie plătite animalele ucise, cu ce plătim muncitorii? Domnule Cîţu, ce aţi făcut cu banii pentru Covid de la Uniunea Europeană? Ne-am pierdut răbdarea. Pentru că aţi promis că ajutaţi zootehnia românească şi de fapt, aţi ucis-o”, acuză crecătorii de animale în comunicatul ACEBOP.

Pe de altă parte, reprezentanții ACEBOP avertizează că, în România, importurile de carne ajung aproape de data de expirare, punând în pericol sănătatea consumatorilor.

- Publicitate -

„Situaţia zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achiziţiile de carne din alte ţări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franţa. O parte din această carne mai are puţin până la expirare datorită distanţelor lungi şi a aglomeraţiei de la graniţă. (…) Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme şi a decimat peste un milion de porci, ci a reuşit să şi sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranţe”, se mai arată în comunicatul ACEBOP.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole