Crescator de bovine: ”Ne-am trezit cu preturi mari la furaje si cu lipsa fortei de munca”

Asociația Crescătorilor de Bovine pentru carne a făcut o serie de demersuri la conducerea Ministerului Agriculturii de câțiva ani încoace. Au fost 7 adrese către ministerul de resort, numai în ultimii doi ani a declarat fermierul Dumitru Grigorean. Solicitările au fost împărțite în trei capitole, a explicat acesta în emisiunea „Agricultura la raport” de la AGRO TV.
 
„Au fost propuneri legislative, administrative, cu impact financiar. Prima problemă pe care am semnalat-o a fost cea a produselor contrafăcute. Câteva exemple – Brânza fără lapte, uleiuri vegetale, mezeluri cu 3 % carne etc. Această problemă a dus de multă vreme la scăderea interesului față de produsele noastre de calitate. Noi am încercat să intrăm pe o piață unde din start suntem net defavorizați. Am continuat o problemele create de animalele sălbatice care afectează fermele, lasă urme pe unde trec, distrug, efectul lor este dezastruos asupra fermelor. Am semnalat inadvertențe în legea zootehniei. Suntem singura țară din UE care are o dublă autorizare la monta taurilor. Odată cu pandemia și seceta a apărut pierderea unei anumite părți din piață. Această piață a căzut brusc iar abia în toamnă se văd efectele. Ne-am trezit cu prețuri mari la furaje și cu lipsa forței de muncă” a menționat  Dumitru Grigorean. 
 
Pe termen lung e nevoie de o reacție de la cei care conduc ministerul agriculturii. 
 
Autor: Daria Diaconiuc   

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole