Cresc salariile pentru funcționarii APIA – Cât vor primi în plus cei care se ocupă de subvenții

Funcționarii din cadrul centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar putea avea, în curând, salarii la nivelul celor din aparatul central. O inițiativă legislativă în acest sens a fost depusă în Parlament, avându-i ca inițiatori pe mai mulți senatori și deputați PNL și PSD.

Astfel, potrivit proiectului, salariile de bază ale personalului APIA din teritoriu, din cadrul celor 42 de centre județene și 262 de centre locale, vor fi aduse la același nivel cu cele ale personalului din cadrul aparatului APIA central, de la București. Deputatul Emil Dumitru susține că este nevoie de o astfel de măsură, pentru că funcționarii din teritoriu sunt cei care ”duc greul cererilor de plată”.

”Am și un proiect de act normativ de egalizare a salarizării de la cei de la județ cu cei de la centru, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Cei de la centru au reușit așa să se profesionalizeze din punct de vedere al salarizării, dar cei de la județ, care duc greul cererilor de plată, nu au avut șansa asta”, a precizat Emil Dumitru pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Inițiatorii mai motivează măririle salariale prin faptul că ”PIA are o structură de personal mult subdimensionată față de volumul și complexitatea schemelor și măsurilor de sprijin gestionate, acesta asigurând derularea activităților majore ale agenției inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, precum și pe perioada sărbătorilor legale.

Potrivit celei mai recente grile de salarizare publicate de APIA, în cadrul aparatului central, directorul general are un salariu de bază brut de 15.402 lei, plus sporuri și indemnizații de peste 3.000 lei. Directorii generali adjuncți câștigă 15.632 lei brut, în timp ce consilierii superiori primesc între 9.400 și 11.500 de lei. Celelalte posturi au salarii cuprinse între 3.700 lei (șofer) și 16.000 lei (director – gradul II).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Mă bucură acest fapt referitor la creșterea salariilor funcționarilor APIA( care duc greul), dar la funcționarii de la UAT care i-au educat pe funcționarii APIA începând din 2007, despre faptul că pamântul e rotund, cum arată o parcelă cu o anumită formă geometrică, o culoare aproximativă aferentă culturilor de pe ortofoplan, despre unitățile de măsură ale terenurilor agricole, despre faptul că am transmis toate situațiile on-line pe timpul pandemiei când am lucrat face to face cu fermierii nu se amintește nicăieri și de nimeni și nici nu a făcut nimeni nicio comparație dealungul timpului între salariile celor două categorii de funționari. Cred că ar fi cazul ca domnii demnitari să analizeze toate laturile problemei și a tuturor factorilor care sunt implicați în buna desfășurare a activității APIA. Mulțumesc !

  2. Funcționarii din primării care eliberează adeverințele pentru Apia la toți fermierii care au rămas cu salariile la nivelul din 2019 cărară nu li se pot mari salariile din cauză că nu pot depăși salariul viceprimarului, demnitari ,daca ar avea curajul sa intre în grevă ce s-ar întâmpla cu restul? Sunt funcționari care au plecat din cauza salariilor mici și au rămas câtva care fac de toate.Luati masuri dragi demnitari de la primării pornesc toate documentele pentru subvenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole