Creditarea în agricultură, cel mai ridicat ritm de creștere anuală

baninrAgricultura, industria şi serviciile sunt singurele sectoare de activitate care au avut o evoluţia pozitivă a creditării în luna septembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, scrie ZF, citat de paginadeagricultura.ro.
Creditarea în agricultură a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală, de aproape 12%, cea în industrie de 8%, iar finanţările acordate firmelor care activează în servicii au avansat cu 0,3%, potrivit datelor BNR. La nivel agregat, creditele acordate şi angajamentele asumate de instituţiile de credit în septembrie au însumat aproximativ 312 miliarde de lei, în creştere cu 2 miliarde de lei faţă de luna precedentă şi cu 5 miliarde de lei mai mult faţă de luna septembrie 2013.
Cu toate acestea, agricultura deține o pondere scăzută în totalul finanțărilor, de aproape 12 miliarde de lei, respectiv 4%.
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult