Crăciun în flăcări pentru o familie cu cinci copii!

O familie cu cinci copii și bunica lor, din localitatea Avrămeni, județul Botoșani, au trecut prin momente grele, azi-noapte, când și-au văzut locuințele în flăcări.

Cele opt persoane au reușit să iasă la timp din casele cuprinse de flăcări, însă pagubele au fost însemnate, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Incendiul a cuprins, mai întâi, acoperișul locuinței bătrânei și s-a extins și la casa fiicei, cele două construcții, formate din șapte camere, fiind lipite una de cealaltă. Alarma a fost dată chiar de bătrână, puțin după miezul nopții.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp posibil, pompierii Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.flăcări

Pentru stingerea flăcărilor și înlăturarea efectelor incendiului au intervenit șapte pompieri militari, mai bine de patru ore.

- Publicitate -

Bătrâna a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar, ulterior, a refuzat transportul la spital.

Cel mai probabil, evenimentul a fost generat de un coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Informare preventivă

Cum în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neizolate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului, reprezentanții ISU Botoșani au ținut să transmită publicului o serie de măsuri de prevenție, pentru evitarea unor astfel de evenimente neplăcute:

– Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

– Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor. Căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn;

– Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

– Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Sursa foto: ISU Botoșani

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole