Cozonac de Cartea Recordurilor, facut la Barlad dupa o reteta din batrani

Un cozonac de Crăciun, realizat în Bârlad de cel mai premiat cofetar și patiser al ultimilor ani din România, a fost trecut în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare din lume. Este făcut după rețeta bunicilor din Moldova, cântărește 15 kilograme și are în compoziție doar ingrediente naturale.

Cozonacul făcut de creatorul de gusturi și design în produse de cofetărie Ada Elena Cazacu are în compoziție doar ingrediente naturale, majoritatea aduse din Franța, unul din acesta ajungând și pe masa îndrăgitului actor Florin Piersic, la împlinirea vârstei de 80 de ani. De altfel, mii de cozonaci făcuți după aceeași rețetă, dar la dimensiuni mult mai mici, pleacă spre toate colțurile Europei, la românii din diaspora, care fac comandă pe internet datorită, tocmai, gustului de odinioară, cel de la bunici, transmite estnews.ro.

Cozonacul intrat în Cartea Recordurilor are și un design aparte, fiind decorat cu frunze de stejar din aluat acoperit cu zahăr verde și cireșe confiate. Toate acestea pentru a da produsului aerul de Crăciun.

Cozonacii făcuți de Ada Elena Cazacu sunt foarte căutați peste hotare, în special în perioada sărbătorilor de Crăciun și de Paști. Prețurile nu-i sperie pe cei care fac comenzi, chiar dacă unul de trei kilograme poate ajunge și la 150 de lei. În schimb, cozonacul de Cartea Recordurilor, care se face doar la comandă specială, poate ajunge și la 1.500 de lei bucata, în funcție de compoziție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole