15 mai 2021 - 07:14

COVID-19: Un fermier face apel la autoritățile publice

Virusul COVID-19 a creat o stare de panică în rândul fermierilor! Dacă autoritățile publice iau mai multe măsuri în ceea ce privește sănătatea oamenilor, până în prezent nu a fost prevăzută nici o măsură în cazul în care o fermă de animale rămâne fără muncitori. 

Fermierul Costel Caraș, crescător de vaci din județul Ilfov, a făcut apel la autoritățile publice prin intermediul paginii sale de Facebook, prin care cere să se ofere o soluție în cazul în care toți angajații intra în carantină.

„CUM SE VA REZOLVA?
CATRE AUTORITATILE COMPETENTE.
Fermierii din fermele de vaci de lapte vor avea de luat decizii extreme si au nevoie urgenta de pozitia dumneavoastra oficiala, fara povesti, fata de urmatoarea situatie: intr-o ferma de 100 – 1000 de vaci unul dintre angajati contracteaza coronavirus COVID-19 si este izolat. Restul angajatilor din ferma intra in carantina la domiciliu pentru 14 zile. Cum se rezolva problema mulsului, a hranei, a asistentei sanitar- veterinare, etc.? Dupa 14 zile se constata ca si restul angajatilor au contractat boala si nu mai pot veni la munca. Cum am putea gasi rezolvare la aceasta situatie. Noi nu vedem niciuna. Dumneavoastra?
Exista vreo celula de criza undeva, exista cineva de specialitate in statul roman care sa vina cu o solutie intr-o astfel de situatie? Ca s-au inchis scolile e bine, ca functionarii lucreaza de-acasa e bine, ca medicii de la spitalul Matei Bals si-au dat demisia pentru ca nu li se mareste salariul e bine, ca nu trebuie sa mai iesim pe drum e corect dar aici cum rezolvam? E obligatoriu, prin lege si moral, ca vacile sa manance, sa fie ingrijite, asistate sanitar-veterinar si neaparat sa fie mulse. Care ar fi solutia?”, a scris fermierul pe pagina sa de Facebook.