Covasna: Producţia de cartofi este de slabă calitate

cartofi_pamantDacă în urmă cu două săptămâni fermierii covăsneni încă mai aşteptau comisia de evaluare a pagubelor produse de secetă, până ieri au fost verificate,de către Comisia Judeţeană constituită pe lângă Instituţia Prefectului judeţului Covasna, următoarele suprafețe: 103 ha din Cernat- aparţinând unui număr de 6 proprietari,  50,39 ha din Târgu Secuiesc- aparţinând unui număr de 3 proprietari şi 73,29 ha  din Sânzieni- aparţinând unui număr de 3 proprietari.

Conform directorului Direcţiei pentru Agricultură Covasna, în momentul de faţă producţiile de cartofi de chips au suferit cea mai mare pierdere, aceasta fiind tradusă nu în producţie mică, ci în producţie slab calitativ.

„Problemele sunt mai ales la cultura cartofului pentru chips fiindcă acolo există şi un criteriu de mărime,  la contracte. Acest criteriu nu poate fi respectat, având în vedere că fiecare cartof pentru chips trebuie să aibă peste 44 milimetri diametru, iar din cauza stresului termic, la unele soiuri mai puţin rezistente tuberculii nu au crescut, chiar dacă cartofii au legat. Asta înseamnă că nu poate fi satisfăcut criteriul din contract. Nu prea putem să vorbim de lipsă de producţie, ci doar de lipsă de producţie calitativă  din punct de vedere al mărimii. Aşa putem să spunem şi la cartofii de consum. (Integral pe agri-news.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise