Cotațiile grâului ACUM în Portul Constanța! Când vor mai crește prețurile

După o nouă creștere a dobânzii de politică monetară anunțată de Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite, cotațiile grâului au început să scadă pe bursele internaționale. Cu toate acestea, nivelul de preț în Portul Constanța a rămas destul de stabil, a explicat Cezar Gheorghe într-o analiză prezentată în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, la AGRO TV.

Potrivit expertului în piețele de mărfuri agricole, grâul se vinde astăzi la un preț de aproximativ 290 euro/tonă în Portul Constanța.

”Aseară, Federal Reserve a mărit dobânda de politică monetară cu încă 0,5%. Poate părea neînsemnat în momentul de față, însă aceste măriri consecutive nu face altceva decât să altereze puterea fondurilor speculative pe burse. Asta se traduce într-o scădere a indicațiilor de preț de pe bursele internaționale, de pe Chicago Board of Trade și Euronext.

Indicațiile Portului Constanța, că pe noi asta ne interesează, au rămas oarecum stabile în ultimele zile, cu toate că avem un prag pe care l-am depășit pe nesimțite, și vorbim de acel 300 euro/tonă. Am plecat de la 320-315 euro/tonă, iar astăzi, Portul Constanța ne conduce la 290-293 euro/tonă și așa va fi până după sărbători”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Potrivit specialistului, ne putem aștepta la creșteri de preț undeva în primele două luni ale anului viitor, însă fermierii nu trebuie să spere la minuni în acest sens.

”În ianuarie-februarie, s-ar putea să avem parte de o creștere a nivelului de preț, însă să nu așteptăm la minuni. Cu toată răspunderea o spun fermierilor că nu trebuie să ne așteptăm la minuni, pentru că grâul trebuie să se miște, iar destinațiile sunt acoperite în mare parte. Odată ce trecem de jumătatea lunii februarie, se va vedea clar recolta nouă la orizont. Vom vedea un plus de 10-20 de euro, un nivel de 310-315 euro/tonă, dar mai mult nu”, a explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole