Coronavirus, confirmat in randul animalelor! Unde a fost inregistrat cazul?

Virusul COVID-19 a fost confirmat și în rândul animalelor! Potrivit publicației americane CNN, un tigru de la Grădina Zoologică Bronx, din New York, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Din primele informații, se pare că femela a luat virusul de la o angajată.

Tigrul cu numele Nadia, în vârstă de 4 ani, a fost testat pentru COVID-19 după ce a început să prezinte simptome ale bolilor respiratorii și tuse, potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite (USDA). Niciun alt animal de la grădina zoologică nu prezintă simptome, scrie CNN. În momentul în care angajații grădinii zoologice au observat că tusea persistă și că tigrul nu se simte bine, au decis să îl testeze.  Pe lângă Nadia, alți 5 tigri și lei au foste testați după ce au început să prezinte simptome specifice coronavirusului, rezultatele testelor fiind așteptate zilele acestea.

”În ciuda faptului că s-a observat o diminuare semnificativă a apetitului felinelor, acestea sunt active și răspund bine în fața îngrijitorilor”, a declarat un reprezentant al grădinii zoologice.  Grădina Zoologică a fost închis accesului public.

Captura CNN, Nadia – primul tigru infectat
 

La momentul de față, nu se știe cum se va manifesta virusul la feline, deoarece se poate manifesta diferit între specii. ÎAcestea vor fi monitorizate îndeaproape și se speră la o recuperare completă. Animalele au fost infectate de către o angajată infectată, însă asimptomatică, scrie CNN. Orice persoană bolnavă de coronavirus este sfătuită să minimizeze contactul cu animalele, inclusiv animalele de companie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole