29 noiembrie 2021 - 22:11

Cornel Stroescu: Anul trecut au venit bişniţarii cu 30 de bani să cumpere kilogramul de castraveţi

castravetiFermierii români au fost nevoiţi să arunce produse, fiindcă nu şi-au putut acoperi costurile de producţie. Cornel Stroescu, preşedintele Camerei Naţionale Agricole,a declarat că fermierii pierd foarte mult, din cauză că nimeni nu le apără drepturile.

„Anul trecut, cu seceta, au apărut prin Sudul ţării bişniţarii care au vrut să profite de criza prin care au trecut fermierii şi le-au oferit preţuri ridicole pentru produsele lor, 30 de bani pentru kilogramul de castraveţi. Oamenii au decis că e mai bine să arunce legumele produse în solarii decât să le vândă pe atâţia bani, fiindcă cu ei nu şi-au acoperit nici costurile, nici nu au putut plăti băncilor ratele, pentru banii luaţi ca să îşi facă solariile”a spus Stroescu.

Mai mult, unii dintre ei au decis să îşi abandoneze afacerile şi să plece la muncă în străinătate ca să poată plăti datoriile, aşa că agricultura din România a avut doar de pierdut de pe urma faptului că fermierii sunt lăsaţi de izbelişte, după cum spune Stroescu.