Corina Creţu: Situația satului românesc părăsit este îngrijorătoare

24

Corina_CretuComisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, a declarat într-un amplu interviu acordat AGERPRES că situaţia satelor româneşti părăsite este îngrijorătoare şi că se încearcă stimularea dezvoltării integrate a zonelor rurale pentru atragerea tinerilor către sat.  Ea a precizat că a convenit cu comisarul eurpean pentru Agricultură, Phil Hogan, să coreleze programele de finanţare şi acţiune  pentru oferirea unor condiţii de viaţă mai bune pentru locuitorii din mediul rural.

“Ratele de absorbție sunt în general bune în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. Colegul meu, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, este deosebit de interesat de abordarea integrată a dezvoltării satelor din UE și din România. În cadrul vizitei pe care am făcut-o împreună în România în luna martie a acestui an, am decis să ne corelăm programele de acțiune și finanțare, pentru a cuprinde tot ce înseamnă dezvoltare rurală. Pentru că este foarte important ca programele de dezvoltare rurală să meargă mână în mână cu programele de realizare a infrastructurii, sau cu înființarea de școli, cu creșterea nivelului de cultură al oamenilor din mediul rural, cu introducerea internetului de mare viteză și în zonele rurale.

Pentru România, eforturile autorităților trebuie să se concentreze în direcția dezvoltării unor bune condiții de viață pentru tinerii și populația din zonele rurale. Pentru ca tinerii să-și poată împlini viața în locul unde s-au născut, să nu fie nevoiți să caute oportunități de muncă în zonele urbane, ei trebuie să aibă acces la educație, informare, locuri de muncă și la un mediu sănătos de afaceri chiar în zonele în care s-au născut, la sate. Situația satului românesc părăsit este îngrijorătoare și tocmai de aceea ne preocupă să găsim soluții”, a declarat Corina Creţu, pentru AGERPRES.

Citește și

Cmentariile sunt închise