22 ianuarie 2022 - 14:38

Copa Cogega: Consumul cărnii de miel va crește

Pentru a putea dezvolta sectorul cărnii de oaie, crescătorii trebuie să beneficieze de un preț care să le acopere costul de producție. Mai mult decât atât, oficialii de la Bruxelles ar trebui să reducă și presiunea importurilor pentru acest sortiment de carne, a anunțat recent, organizația Copa Cogega.

„Este important să ne asigurăm că sectorul ovinelor are un viitor viabil în Uniunea Europeană, având în vedere că acesta contribuie la dezvoltarea economiilor din zonele rurale. De asemenea, oile au un rol important și pentru mediu, cu ajutorul lor fiind menținute hectare importante de pășuni din UE. Este așadar nevoie să dezvoltăm producția și consumul cărnii de oaie la nivel comunitar. Pentru acest lucru trebuie să ne asiguram că prețurile de comercializare acoperă costurile de producție ale crescătorilor. N-ar trebui să uităm nici de importurile de carne de oaie, care totalizează în prezent aproape 15%. În viitor vom putea asista la o creștere a consumului de carne de ovine, la nivel mondial. Prin urmare, există oportunități deosebite pentru acest sector”, a declarat președintele grupului de lucru pentru carnea de ovine din cadrul Copa Cogega, Charles Sercombe.

Pentru a avea un sector de ovine performant și viabil, organizația Copa Cogega a propus și o serie de recomandări: promovarea cărnii de miel și crearea unor noi rețete pentru acest sortiment de carne, creșterea transparenței prețurilor în cadrul lanțului alimentar, reducerea birocrației care împiedică inovarea în acest domeniu, sprijinirea economică a crescătorilor care au efective afectate de atacurile animalelor sălbatice. (www.paginadeagricultura.ro)