Copa-Cogeca solicită CE să intervină pentru stoparea abuzurilor de pe lanțul alimentar

20

mancaress

Cea mai puternică asociație a fermierilor europeni, Copa-Cogeca a solicitat Comisiei Europene să își asume elaborarea unui cadru legislativ care să împiedice practicile incorecte și abuzive care se petrec pe parcursul lanțului alimentar. Reprezentanții fermierilor europeni avertizează că nu este suficientă o atitudine pe bază de voluntariat în această privință, ci trebuie aplicat un set de reguli drastice la nivelul întregii Uniuni.

“Apreciem munca depusă de părțile implicate în dezvoltarea unui cadru care să implementeze un set de bune practici și principii care să guverneze relațiile comerciale din acest sector și să fie asumate voluntar. Cu toate acestea, Copa-Cogeca nu este de părere că acest cadru bazat pe voluntariat poate asigura protecția necesară în fața nemulțumirilor”, a declarat Pekka Pesonen secretar general al organizației.

La rândul său, Peter Kendall membru în conducerea Copa-Cogeca a precizat că experiența de până acum ne demonstrează că un cod și un set de bune practici vor genera beneficii pentru producători, comercianți și consumatori doar dacă este sprijinit de un cadru legislativ care să impună aceste bune practici și de un sistem de monitorizare. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise