Convenții pentru finanțarea agricultorilor, semnate de BT și APIA

8

fermaporci

Banca Transilvania şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat două noi convenţii destinate finanţării agricultorilor pe baza subvenţiilor acordate de APIA pentru bunăstarea animalelor (porcine şi păsări). În baza acestora, BT acordă împrumuturi în cuantum de 90% din valoarea adeverinţelor APIA, destinaţia acestora fiind acoperirea capitalului de lucru.

Pentru agricultorii întreprinzători, oferta Băncii Transilvania este diversificată, iar documentaţia necesară este mult simplificată. În plus, fermierii pot beneficia de consultanță de specialitate din partea Departamentului pentru Agricultură al băncii.

Portofoliul de servicii şi produse destinate agricultorilor cuprinde: credite pentru capital de lucru având ca destinaţie achiziţionarea de furaje şi de medicamente; credite pentru construcţia de adăposturi şi grajduri pentru animale; credite pentru silozuri; credite pentru dotarea fermelor zootehnice cu echipamente pentru hrănirea animalelor, echipamente pentru încălzire şi ventilaţie, săli de muls, tancuri de răcire a laptelui etc. Finanţarea agriculturii, prin Banca Transilvania, este asigurată prin credite bancare, fonduri europene sau leasing, care pot fi folosite separat sau combinate – fie cele menţionate, fie cu alte forme de împrumut.

Citește și

Cmentariile sunt închise