Controale în fermele din ţară. Află ce verifică inspectorii ANSVSA în această lună!

13

porci_rasaAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunţat printr-un comunicat de presă că desfășoară, pe tot parcursul lunii iunie, acțiuni de verificare și control la nivel național, care vizează identificarea și sănătatea animalelor.

La aceste acțiuni participă echipe mixte de inspectori, alcătuite atât din specialiști de la nivelul DSVSA județene, cât și din inspectori din cadrul ANSVSA.

Aceste echipe realizează controalele în sistem încrucișat, în sensul în care, o echipă de inspectori dintr-un DSVSA județean verifică activitatea colegilor din alt județ, sub coordonarea reprezentantului ANSVSA.

Tematica acestor controale include verificări asupra gradului de realizare a acțiunii de supraveghere activă privind pesta porcină clasică și a modului de realizare a inspecțiilor în exploatațiile nonprofesionale (gospodăriile populației), conform planificării pentru anul în curs. Sunt verificate prin sondaj, acțiunile desfășurate în acest sens de medici veterinari de liberă practică împuterniciți, în corelație cu situația efectivelor de animale existente în gospodăriile populației, precum și modul de decontare a acestor acțiuni.

Obiectivul este acela de a verifica eficiența controalelor oficiale, realizate de către medicii veterinari oficiali din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare județene și a municipiului București, care au atribuții de control în domeniul sănătății animale și în cel al identificării și înregistrării animalelor.

Citește și

Cmentariile sunt închise