CONTROALE ALE INSPECTORILOR VETERINARI PE LITORAL

Seria controalelor în unitățile localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, a continuat și în acest sfârșit de săptămână, 17-20.07.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 129 de unități.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformități cu privire la:

  • Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Neîntreținerea în condiții de igienă a spațiilor și a echipamentelor de lucru;
  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar;
  • Etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare;
  • Depășirea capacității de depozitare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, opt restaurante, o unitate tip fast-food, un bufet, un laborator cofetărie/patiserie, un magazin alimentar și o unitate de produse congelate au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 31.000 de lei. A fost emisă o ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o unitate tip fast-food.

De asemenea au fost confiscate și retrase de la comercializare 205 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Totodată, la solicitarea IPJ Constanța — SICE, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat o acțiune comună de control în stațiunea Mamaia, unde în urma verificărilor efectuate au sancționat contravențional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor.

Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call-center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Vă reamintim că, unitățile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate și verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea și confortul alimentar al cetățenilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole