Continuă programul ”de 3 ori subvenția” – Informații de la directorul general APIA

Eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii intervențiilor și măsurilor de sprijin implementate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este deja o procedură cu care fermierii sunt obișnuiți. Cei care vor, însă, să acceseze credite mai consistente, pot accesa și anul acesta programul ”de 3 ori subvenția”.

Practic, prin intermediul acestui program, fermierii pot obține de la băncile care au încheiat convenții cu APIA credite în valoare de trei ori mai mare decât subvențiile aferente acestui an.

”Dacă un fermier are de luat de la APIA 1.000 lei, prin această adeverință poate lua de la bancă 900 lei, iar cu ”de trei ori subvenția”, poate lua 2.700 lei prin această adeverință pe care APIA o eliberează”, explica șeful APIA, Adrian Pintea, anul trecut la AGRO TV.

Chiar și fermierii care au accesat acest program anul trecut mai pot solicita adeverințele pe care APIA le eliberează, pentru a-și luat banii de subvenții în avans. Directorul general al APIA a clarificat acest lucru în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”.

”Anul trecut, pe lângă adeverințe, Ministerul Agriculturii a lansat și așa-numitul program de 3 ori subvenția, astfel încât și pentru anul 2023 este valabil. Cel care anul trecut a beneficiat de acest program, are obligația față de APIA să nu-și schimbe contul, iar aici salariații noștri sunt atenți, pentru că tu trebuie să returnezi acei bani trei ani la rând. Dar cel care a luat de 3 ori subvenția anul trecut, anul acesta iarăși poate primi adeverință, pentru că se eșalonează și merge cu un an înainte”, a explicat șeful APIA, în exclusivitate pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole