Contabilă la Direcţia Agricolă, delapidare de peste 388.000 de lei

O contabilă din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de delapidare, după ce, cu ajutorul unor falsuri, şi-a însuşit suma totală de peste 388.000 de lei, făcând mai multe plăți atât în conturile sale, cât şi ale fiul său.

Procurorii o acuză de delapidare în formă continuată (50 de acte materiale), fraudă informatică în formă continuată (50 de acte materiale), fals intelectual în formă continuată (36 de acte materiale), fals informatic în formă continuată (14  acte materiale) și uz de fals în formă continuată (36 de acte materiale), scrie reporter24.info.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în  cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său”.

Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica „COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale vreunor programe, finanţate de Guvernul Romaniei, aspecte pe care inculpata le menţiona în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare. Datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al DAJ Olt, în scopul însușirii sumei de bani.

Totodată, inculpata a întocmit 36 ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menționate anterior și 14 în format electronic care atestau în fals obligații de plată ale DAJ Olt către sine și către fiul său. După falsificarea celor 36 ordine plată pe suport hârtie, le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

- Publicitate -

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, femeia a fost plasată sub control judiciar.

„În privinţa inculpatei, la data de 01.11.2021, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, la data de 09.12.2021, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, obiectivat în poprire, până la concurenţa sumei de 388.423,33 lei, din venitul salarial aparţinând inculpatei, precum şi asupra bunurilor viitoare ale inculpatei, întrucât nu au fost identificate alte bunuri prezente, în vederea recuperării pagubei”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Sursa foto: reporter 24.info

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole