3 decembrie 2021 - 02:49

CONSUMUL ZILNIC DE BRÂNZĂ TE POATE SCĂPA DE PROBLEMELE CARDIACE

Este oficial, dovedit prin analiza de laborator si mii de teste. Consumul zilnic de brânză nu duce la boli de inimă, iar evitarea produselor lactate poate fi mult mai periculoasă pentru sănătate.

Cu toate că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, brânză consumata în cantităţi mari nu este nociva, ba din contra, au fost evidentiate multe beneficii.

Nu evitati produsele lactate. Daca nu le consumati va expuneti riscului de boli de inimă din cauza nivelului mai ridicat de asa zis colesterol rău adica lipoproteinele cu densitate scazuta din organism. Serviciul Naţional Britanic recomandă oamenilor să încerce alimente bogate în grăsimi saturate, avertizând că grăsimile din unt, biscuiţi şi şuncă cresc nivelul de colesterol rău. Acest compus din sânge ajută organismul să funcţioneze corect, susţin experţii.

Atunci când există prea mult în fluxul sanguin, colesterolul se poate depune pe pereţii arterelor şi poate opri fluxul de sânge. De asemenea, este principala cauză de deces pentru mulţi oameni din lume. Pentru a testa teoria cu privire la efectele lactatelor, cercetătorii de la Dublin City University au efectuat un studiu cu 1.500 de participanţi.

Pe de alta parte oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au constatat, de asemenea, că un consum de brânză nu a fost asociat cu dezvoltarea ţesutului adipos din organism, nici cu o cantitate mare de colesterol rău. Ei au descoperit că nu există nicio diferenţă între nivelurile acestui compus la persoanele care mănâncă multă brânză şi la cei care nu consumă produse lactate. Potrivit experţilor, este important şi tipul de alimente pe care le mâncăm împreună cu brânza. Ei au adăugat că un consum mai mare de produse lactate a fost asociat cu un indice de masă corporală mai mică.