Consumul de alimente bogate în flavonoide previne Parkinson-ul la bărbați

9

Consumul de fragi, mure, zmeură, seminţe de coacăze negre, afine și alimente bogate în flavonoide duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la bărbaţi.
Potrivit unui studiu realizat de Harvard School of Public Health, citat de Agerpres, bărbații care mănâncă și legume cu păstăi cel puţin o dată pe săptămână riscă cu 24% mai puţin să facă această boală.


„Date fiind potenţialele efecte ale acestor mici fructe şi ale legumelor cu păstăi asupra sănătăţii, printre care reducerea riscului de hipertensiune, cum arată alte studii, ar fi bine ca astfel de fructe să fie incluse în alimentaţie”, a declarat autorul principal al studiului, Dr. Xiang Gao.
Dacă fructele şi legumele menţionate sunt o speranţă pentru bărbaţi, nu acelaşi lucru s-a demonstrat la femei.

Ce este Parkinson

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală.
Tulburările legate de boala Parkinson apar cel mai adesea între 50 și 70 ani; vârsta medie de apariție a bolii este de 57 ani. La început, simptomele pot fi confundate cu procesul normal de îmbătrânire, dar pe măsura agravării acestora, diagnosticul devine evident. În momentul manifestării primelor simptome, se crede că între 60% și 80% din celulele din zona de control a activităților motorii sunt deja distruse.
Boala Parkinson are o evoluție progresivă, iar semnele și simptomele se acumulează în timp. Deși această afecțiune este potențial invalidantă, ea evoluează lent astfel încât majoritatea pacienților beneficiază de numeroși ani de viață activă după stabilirea diagnosticului. Mai mult, spre deosebire de alte afecțiuni neurologice grave, boala Parkinson este tratabilă. Tratamentul este medicamentos și chirugical, dar poate consta și în implantarea unui dispozitiv pentru stimularea creierului. Sursa: libertatea.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise