Constantin: Circa 1.050.000 de fermieri vor primi plăţi directe, în valoare de 692 milioane de euro

19

constantiniuliePeste un milion de fermieri vor beneficia de sumele cuvenite prin plăţi directe, în valoare de 692 milioane de euro, începând din 16 octombrie, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, într-o conferinţă de specialitate.

„Important este pentru fermieri să ştie când vor primi subvenţiile. Începând din 16 octombrie, APIA va face toate eforturile să înceapă plăţile către aceştia. Aproape 1.050.000 de fermieri vor primi începând din 16 octombrie banii cuveniţi, plăţi directe, în valoare de 692 milioane de euro. De la aceeaşi dată, vom începe plăţile şi pentru Axa 2, în valoare de 619 milioane de euro. Ministerul are aceste sume disponibile pentru plăţi, singurul lucru care trebuie finalizat fiind controlul în teren. De asemenea, la solicitarea fermierilor şi sectorului zootehnic, vom începe eliberarea de adeverinţe pentru accesarea de credite de la băncile cu care avem semnate acorduri’, a afirmat Constantin citat de AGERPRES.

La jumătatea acestui an, MADR menţiona că România doreşte să menţină Plata directă pe suprafaţă (SAPS) din Fondul European de Garantare Agricolă  (FEGA) până în anul 2020, inclusiv, dar, în acelaşi timp, trebuie să întocmească o listă neagră cu beneficiarii care vor fi excluşi de la acest tip de plăţi.

Consultările cu privire la plăţile directe (Pilonul I) au avut loc în contextul în care, potrivit noii Politici Agricole Comune aferente perioadei 2015-2020, statele membre aveau obligaţia să notifice Comisiei Europene, până la 1 august 2014, opţiunile lor legate de aplicarea acestor plăţi.

Citește și

Cmentariile sunt închise