Constantin: Vom avea în luna mai 150 de milioane de euro din pachetul PNDR 2014-2020

9

constantinoficial

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că autorităţile vor dispune în luna mai de 150 de milioane de euro din fonduri europene în prima sesiune, fiind primul minister care deschide pachetul financiar 2014-2020.

Potrivit lui, autorităţile vin în sprijinul fermierilor şi le pun la dispoziţie gratuit proiecte tip pentru a accesa banii de la UE.

“În luna mai vom avea 150 de milioane de euro, prima sesiune – suntem primul minister care deschide pachetul financiar 2014-2020. Avem câteva priorităţi, şi anume investiţii în utilajele agricole, investiţii în fermele de reproducţie, fermele de creştere, dar şi fermele de familie. Vom da pentru toţi fermierii mici, cei care nu au posibilitatea şi care probabil că au fost şi amăgiţi la un moment dat de consultanţi, vom da posibilitatea să aibă acces la proiecte tip, care pe lângă că sunt puse gratuit la dispoziţie vor beneficia şi de o garantare pentru cofinanţare de 80%”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

El a subliniat ca nu renunţă la ideea acreditării consultanţilor din agricultura, precizând ca unii fermieri au fost “amăgiţi” câteodată de consultanţi şi au suportat costuri mari. (Integral pe recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise