Constantin: Viticultura românească a beneficiat de investiţii de peste 200 de milioane de euro, în ultimii 5 ani

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViticultura românească a beneficiat în ultimii 4-5 ani de zile de investiţii din fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, sume asemănătoare urmând să vină în perioada 2014-2018, a afirmat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.  Acesta a subliniat faptul că din suprafaţa totală de 180.000 de hectare de viţă nobilă existentă în România, circa 10% a beneficiat de investiţii din fonduri europene.

Din suprafaţa totală de 180.000 de hectare pe care o avem în momentul de faţă cu viţă nobilă, cred că 18.000 de hectare au beneficiat de finanţare europeană prin programul de reconversie şi replantare. Cred că vinul românesc poate fi considerat un adevărat ambasador al României peste hotare din punct de vedere al calităţii recunoscute la nivel internaţional”, a adăugat ministrul.

În opinia acestuia, autorităţile trebuie să încerce să aloce mai multe fonduri pentru promovarea vinului românesc peste hotare.

‘Cred că ne revine nouă, autorităţilor misiunea de a încerca să alocăm mai multe fonduri pentru promovarea vinului românesc pentru că azi avem ce să promovăm. În prezent, vinurile româneşti sunt promovate cu fonduri europene sau de la bugetul statului în ţări îndepărtate, cum ar fi China, Japonia, SUA sau Rusia, pieţe pe care avem capacitatea de a exporta şi din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ”, a mai menţionat oficialul MADR.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a participat, joi, la o conferinţă de presă organizată cu ocazia deschiderii oficiale a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB), desfăşurat la Biblioteca Naţională a României.  (Sursa AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult