Constantin: Unităţile româneşti nu corespund cerinţelor de export impuse de Rusia, deşi sunt agreate pe piaţa UE

12

constantinoficial

Deblocarea exporturilor de produse alimentare pe piaţa rusă ridică probleme, în condiţiile în care nicio o companie românească nu a primit până în prezent un aviz favorabil din partea autorităţilor veterinare din Federaţia Rusă, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. “Sunt probleme destul de mari în ceea ce priveşte deblocarea exporturilor pe piaţa Rusiei pentru că au evaluat 12 unităţi de producţie şi procesare din România, iar raportul lor a fost nefavorabil. Nicio unitate autohtonă nu corespunde cerinţelor impuse de Rusia, deşi toate aceste unităţi sunt agreate pentru export pe piaţa Uniunii Europene”, a spus Constantin.

Specialiştii Serviciului Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse au fost prezenţi în România, în perioada 5- 16 noiembrie 2012, pentru evaluarea unui număr de 12 unităţi din industria alimentară din sectorul cărnii roşii, produselor din carne, carne de pasăre, unităţi din sectorul laptelui şi prelucrării produselor lactate pentru a vedea dacă acestea corespund din punctul de vedere al normelor sanitar-veterinare, prevăzute de către Federaţia Rusă.

Obţinerea unui acord pozitiv din partea Rusiei putea aduce producătorilor români de produse de origine animală oportunitatea de a intra pe o piaţă cu un potenţial de consum uriaş.

Rusia a început demersurile necesare în vederea deschiderii pieţei proprii pentru comercializarea produselor româneşti de origine animală, în urma întrevederii dintre ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, şi omologul său din Federaţia Rusă, Fiodorov Nicolai Vasilievici, care a avut loc în data de 10 octombrie 2012.  (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise