Constantin: România produce suficiente fructe şi legume încât să acopere piaţa autohtonă

21

constantin_ruralDeşi România se poate lăuda cu unele dintre cele mai bune fructe şi legume din Europa, acestea nu ajung în magazine şi, de acolo, pe mesele românilor.

Acest lucru se întâmplă în primul rând din cauză că în ţară nu există nici puncte de colectare, nici depozite pentru aceste produse.

“Problema e că nu putem duce mărul din curtea omului pe rafturile magazinelor. Nu avem centre de colectare ca să facem acest lucru. Am văzut la Mărăcineni şi în Vrancea depozite în care să se recondiţioneze merele pentru a le putea vinde un an întreg. Aici trebuie să intervenim, ca prin cooperative să facem aceşti paşi necesari pentru a duce produsele în magazine. Apoi şi importurile se vor rări”, a afirmat Constantin.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] “Problema e că nu putem duce mărul din curtea omului pe rafturile magazinelor. Nu avem centre de colectare ca să facem acest lucru. Am văzut la Mărăcineni şi în Vrancea depozite în care se recondiţionează merele pentru a le putea vinde un an întreg. Avem, deci, exemple că se poate face ceva. Aici trebuie să intervenim, ca prin cooperative să facem aceşti paşi necesari pentru a duce produsele în magazine. Apoi şi importurile se vor rări, fiindcă nu va mai fi nevoie de ele”, a afirmat Constantin pentru “Jurnalul de agricultură”, de la AGRO TV. […]

Cmentariile sunt închise