Constantin: Pomicultura va avea din 2014 un program de reconversie şi replantare

27

SONY DSCPomicultura românească va avea din 2014 un program de reconversie şi replantare similar cu cel din viticultură, iar obiectivul nostru este ca până în 2020 să atingem o suprafaţă de 200.000 de hectare cu livezi, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Ministrul a precizat că deocamdată programul se află la nivel de discuţii.

“Mi-e greu să spun în acest moment, dar discutăm la nivelul MADR şi al Ministerului Fondurilor Europene care va fi arhitectura, nu neapărat administrativă de atragere a fondurilor, dar şi sumele pe fiecare măsură prioritară în noul PNDR. Ministerul Agriculturii a luat decizia de crea trei subprograme, unul dintre ele pentru zona de lapte, unul pentru zona montană şi submontană şi unul pentru pomicultură. Cu siguranţă, însă, sumele vor fi importante pentru zona de livezi pentru că avem un obiectiv ca suprafaţa cu livezi să crească până în 2020 la 200.000 de hectare, de la 120.000 hectare în prezent”, a adăugat şeful MADR.

Ministrul Agriculturii a participat, joi, la o conferinţă de presă organizată cu ocazia deschiderii oficiale a Concursului Internaţional de Vinuri Bucureşti (IWCB), desfăşurat la Biblioteca Naţională a României. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise