Constantin: În 2013 vor fi create 35 de centre de colectare pentru legume-fructe

 

fructesilegume

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că în 2013 se vor crea 35 de centre moderne de colectare, care vor furniza legume şi fructe pentru marile pieţe de desfacere din România.

”Am spus întodeauna că pentru a promova produsele româneşti ar trebuie să organizăm mai bine piaţa, să creăm acele platforme de colectare de legume fructe. Am deschis această operaţiune în 2012 printr-o măsură concretă, punând la dispoziţia fermierilor 80 de milioane de euro, astfel încât aceştia să depună proiecte pentru a crea acele centre de colectare. Ca urmare, în acest an se vor crea 35 de centre moderne de colectare la nivel naţional”, a declarat ministrul Daniel Constantin, pentru AGERPRES. 

El a precizat că ”onorarea” angajamentului făcut în anul 2012 are menirea ”nu numai de a aduce produsele româneşti  mai aproape de consumatori, dar şi de stimula asocierea producătorilor”. 

”Prin această construcţie fermierii implicaţi vor fi stimulaţi să se ducă la respectivul centru de colectare pentru că vor fi chiar printre proprietarii acelui depozit”, a explicat Constantin.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult