Constantin declară că noul PNDR îi va ajuta pe fermieri să achiziţioneze utilaje agricole

16

constantin_mamaiaDaniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat la deschiderea Expoagroutil că măsurile de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 vin în sprijinul fermierilor cu privire la achiziționarea utilajelor agricole.

„Suntem la un început de drum, pe un PNDR 2014-2020 care simplifică viața și a celor care lucrează în agențiile de plăți (…) dar și a fermierilor. Pe zona de utilaje avem o listă cu prețuri de referință, astfel încât fermierii nu mai sunt nevoiți să se împiedice de proceduri birocratice pentru licitațiile publice în accesarea de fonduri europene. Ca atare, cred că achiziția de utilaje se va face mult mai ușor în acești șase ani pe care îi avem la dispoziție”, a spus Daniel Constantin.

La deschiderea oficială a Expoagroutil au mai participat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Dumitru Daniel Botănoiu, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și președinte al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, Mihai Daraban, reprezentanți ai administrației locale.

Citește și

Cmentariile sunt închise