Constantin: Cu bani de la UE putem reactiva sistemul de irigații

13

irigatiibbs

În doi ani, cu fonduri europene, se va putea reface infrastructura secundară de irigaţii, care va asigura o mai mică “volatilitate” a producţiei agricole şi preţuri mai competitive, a declarat sâmbătă, la Cluj, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Este important este să menţinem producţia la nivel constant şi în special în sud, în Banat, în Dobrogea, Moldova, acest lucru se poate face prin reabilitarea sistemului de irigaţie. Iar Programul Naţional de Dezvoltare Rurală vine să rezolve această problemă. Sunt 370 de milioane de euro alocaţi şi eu cred că în doi ani de zile, cu această infuzie de fonduri europene vom rezolva toată infrastructura secundară de irigaţii”, a spus Constantin, citat de AGERPRES.

Potrivit acestuia, pieţele pe care România au crescut foarte mult sunt cele din afara Uniunii Europene, deşi aceasta reprezintă principala piaţă de desfacere.Acesta speră ca anul 2014 să fie la fel de bun ca cel care a trecut şi a precizat că 2013 a fost primul an din ultimii 20 în care s-a realizat o balanţă comercială pozitivă.
“Eu sper să menţinem trendul atât din punct de vedere al producţiei, cât şi din punct de vedere al valorificării. Vă reamintesc că 2013 a fost un an record din punct de vedere al producţiei obţinute, dar şi al comerţului cu produse agroalimentare. Este primul an după 1994, deci în ultimii 20 de ani, în care balanţa comercială este pozitivă, exportăm mai mult decât importăm. Produsele agroalimentare au avut un volum pe primele 11 luni – încă nu avem statistica pe 12 luni – de aproape 5 miliarde de euro”, a spus Constantin.

Daniel Constantin a participat sâmbătă, alături de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii George Turtoi, directorul general APIA, Gheorghe Benu, directorul general APDRP, David Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi prefectul Gheorghe Vuşcan la deschiderea unui nou centru APIA, în comuna Mociu. (Sursa: fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise