Constantin: Ambiţia celor de la Agenţia de Plăţi este ca în acest an să contracteze 110% din fondurile avute la dispoziţie

15

constantinoficial
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat luni că pentru a se realiza o bună absorbţie a fondurilor derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, anul acesta ar trebui contractate 110% din fondurile puse la dispoziţie.

“Anul 2013 este anul până la sfârşitul căruia va trebui să semnăm toate contractele de finanţare pentru sumele pe care le avem la dispoziţie în 2007 -2013. 8,1 miliarde de euro vor trebui contractate cu beneficiarii care au depus proiecte de finanţare. În 2013 nu vom mai avea foarte multe sesiuni de proiecte dar va trebui să ne concentrăm pe a absorbi aceşti bani. Din acest motiv propunerea pe care am avut-o şi ambiţia pe care o au cei de la Agenţia de Plăţi este ca în acest an să contractăm 110% din fondurile pe care le-am avut la dispoziţie încât să ne asigurăm că până la sfârşitul anului 2015, până când trebuie să tragem toţi banii europeni, să nu avem niciun euro care se întoarce la Comisia Europeană”, a declarat Constantin.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a declarat că banii care vor fi alocaţi pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 vor fi mai puţini, respectiv 7,2 miliarde euro.( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise