Constantin: Am făcut o listă neagră pentru consultanţii şi firmele incorecte

16

constantin_mociuMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a aflat joi la Cluj, împreună cu Caravana PNDR, pentru a explica cum se aplică noile măsuri din viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală.

În timpul unei întâlniri avute cu fermierii, la Mociu, unul dintre aceştia a atras atenţia Ministrului asupra unor firme care comercializează maşini agricole şi care, deşi încasează banii de la agricultori, ca plată sau avans pentru utilajele lor, nu le mai livrează marfa. El a povestit cum a cumpărat de la o firmă din Italia un utilaj în urmă cu un an şi până acum acesta nu i-a fost livrat.

Constantin a declarat că relaţiile dintre agenţii economici nu pot fi controlate de minister, dar că a fost introdusă în lege o procedură care permite ca toţi cei care recurg la neregularităţi să fie trecuţi pe o “listă neagră”, pentru a putea fi ocoliţi pe piaţă.

“Ştiu că au fost multe nereguli pe piaţă. Tocmai din acest motiv am cerut acreditarea consultanţilor, pentru a putea să îi verificăm. Au fost nereguli şi la firmele de construcţii sau cele comericla, implicare în Agricultură şi, din acest motiv, am deschis lista neagră, cu jucătorii incorecţi din ddomeniu”, a afirmat Daniel Constantin, la Mociu.

Citește și

Cmentariile sunt închise