Consilierul ministrului Finanţelor anunţă intenţia de reducere a TVA la produsele de panificaţie

paine31

Ministerul Finanţelor Publice are în vedere implementarea unui sistem-pilot de diminuare a taxei pe valoare adăugată (TVA) la 9% la toate produsele de panificaţie, a declarat, vineri, consilierul ministrului Finanţelor, Iulian Butnaru.

Prezent la Botoşani, la Forumul de afaceri Regional- Transfrontalier North-East- First Option to Invest’, acesta a apreciat că “scăderea TVA va încuraja consumul cu toate efectele pozitive în ceea ce înseamnă relaţia producător- consumator”.

”Pe viitor, intenţionăm să implementăm la nivel de fază pilot TVA-ul de 9% la tot ce înseamnă produse de panificaţie şi pe lanţul de producţie a acestora, respectiv cereale şi făină. Cu alte cuvinte, există dorinţa efectivă de scădere a fiscalităţii, care în România este, să recunoaştem, suficient de ridicată”, a afirmat Butnaru.

El a subliniat că, în cazul în care scăderea TVA la produsele de panificaţie va genera scăderea evaziunii fiscale, statul ar putea adopta măsura diminuării taxei şi pentru alte categorii de produse. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult