Conferinţa Naţională “Clusters – Innovative Business Models” a ajuns la final (P)

24

clustereÎn 4 şi 5 iunie 2015, La Cluj-Napoca, au avut loc lucrările celei de-a patra ediţii a Conferinţei Naţionale a Clusterelor.

Temele abordate de participani au fost: modalităţi de finanţare a clusterelor, transferul de tehnologie ca oportunitate de dezvoltare a afacerii, valoarea adăugată în afacerile bazate pe agricultură, clusterele – ca poartă pentru export, gestionarea inteligentă a resurselor umane, modalitatea de acreditare şi etichetare europeană a clusterelor, strategia naţională cu privire la clustere, dar şi experienţa altor ţări care au participat la conferinţă.

Cei aproximativ 300 de participanţi din  România, Ungaria, Bulgaria, Spania sau Portugalia au făcut schimb de experienţă şi au împătăşit modele de bune practici în domeniul clusterelor, forme asociative care sunt capabile să sprijine dezvoltarea IMM-urilor din componenţa lor şi prin colaborarea cu institutele de cercetare membre a respectivelor clustere.

Evenimentul de anvergură a adus împreună decidenți europeni și naționali în politica de clustere, autorități publice, instituții financiare, asociații de sprijin și de management pentru structurile de tip cluster, dar și membri ai clusterelor – companii, universități, institute de cercetare, autorități publice.

În România sunt înregistrate 75 de clustere. 12 dintre ele au primit deja certificarea bronz, iar alte cinci au început demersurile pentru a primi eticheta de bronz din partea Comisiei Europene.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise