Conferinţă europeană de ecoturism, organizată la Poiana Braşov

54

cabana

În perioada 23-25 octombrie 2013, se va desfășura în Poiana Brașov, Conferința europeană de ecoturism eveniment organizat de Asociația de Ecoturism din România, în cadrul proiectului ECOLNET co-finanțat de Comisia Europeană — Programul de învățare pe tot parcursul vieții și Naturefriends International (Prietenii Naturii Internațional). Conferința este un prilej de a explica mecanismele prin care ecoturismul poate genera dezvoltare locală și suport pentru conservarea naturii, dar și de a trece în revistă proiectele de succes din Europa.

Prezent la eveniment, Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), suține că, prin prisma recentelor demersuri făcute în acest domeniu, „România își merită locul în elita ecoturismului european și vom continua promovarea acestor destinații pentru a atrage un număr cât mai important de turiști.”.Evenimentul adună peste 60 dintre cei mai buni specialiști din domeniu, din 20 de țări europene, reprezentanți din sectorul de afaceri, ONG-uri, federații europene și administrații de arii protejate, asociații de ecoturism naționale.

„Conferința va contribui esențial la dezvoltarea rețelelor de ecoturism la nivel european, inițiată în cadrul proiectului ECOLNET, reunind experții și practicienii (reprezentanții antreprenorilor din domeniu ecoturistic)”, a declarat Andrei Blumer, Președintele Asociației de Ecoturism din România.

Evenimentul ce se organizează în țara noastră subliniază potențialul indiscutabil de dezvoltare ecoturistică al acestei părți a Europei. „Ecoturismul este perspectiva unui viitor mai bun nu doar pentru natură, dar și pentru comunitățile locale”, a declarat Ivan Patzaichin, Ambasador al ecoturismului românesc.

Asociația de Ecoturism din România (AER) este un parteneriat pentru conservarea naturii si dezvoltarea turismului durabil, între asociatii de turism, ONG-uri de dezvoltare locală și conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii și agenții de turism.

Parteneri ECOLNET: PRISMA Centre for Development Studies (Grecia), ECOTRANS (Germania), Estonian Ecotourism Association (Estonia), Estonian University of Life Sciences (Estonia), ECOTONO (Spania), Silvacultura (Finlanda), Centro Turistico Studentesco e Giovanile (Italia), Imaginary (Italia), PAN Parks (rețea la nivel european), ECEAT Projects (Olanda), Edinburgh Napier University (Marea Britanie) și Asociația de Ecoturism din România.

Citește și

Cmentariile sunt închise