CONDITII MAI BUNE PENTRU ELEVII LICEULUI AGRICOL DIN CAPITALA

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat că Liceul Agricol va beneficia de un teren unde atât elevii, cât și profesorii vor putea efectua activități practice.

„Un proiect extrem de important pentru acest liceu, care pregătește specialiștii noștri de mâine în agricultură, este despre ferma liceului care se va construi, sperăm, în scurt timp. Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1 au transmis solicitarea Guvernului României, de a aproba trecerea în patrimoniul, inițial al Consiliului General și apoi în patrimoniul și administrarea Consiliului Sectorului 1, a unei suprafețe de teren aflată tot în nordul Capitalei, acolo unde profesorii, precum și elevii vor putea să desfășoare activitate practică, pentru că în acest domeniu teoria este importantă, dar fără activitate practică, un elev nu poate să spună că este complet”, a spus Firea, care a participat la deschiderea anului școlar la Colegiul Agricol ”Viaceslav Harnaj” din Capitală.

 

Ea a vorbit și despre introducerea de linii RATB pentru comunele și orașele din județul Ilfov, de care vor beneficia și elevii acestui liceu.

„Am primit solicitarea de la doamna director și voi  merge cu aceasta să o și rezolv, de a sprijini localitățile din județul Ilfov, din care vin mulți elevi la acest liceu, să poată să asigure transport în comun public prin RATB, astfel încât transportul dumneavoastră la liceu să fie mai ieftin. Noi am realizat o asociație de dezvoltare intercomunitară în domeniul transportului cu localitățile limitrofe — 40 de comune și orașe din județul Ilfov — și sunt convinsă că domnii primari de pe raza localităților de unde dumneavoastră veniți, vor fi de acord să semnăm aceste protocoale cu RATB pentru a asigura transport public, care, firește, este subvenționat de Primăria Capitalei, deci este mai accesibil și gratis pentru elevi”, a declarat edilul.

Firea a amintit și despre o investiție de aproape 3 milioane de euro pentru reabilitarea liceului, precum și de obținerea sumei necesare pentru cadrele medicale din unitățile de învățământ.

„Primăria Capitalei împreună cu Primăria Sectorului 1 au realizat o investiție la acest liceu de aproape 3 milioane de euro. Anul acesta în primăvară a fost dată în folosință sala de sport. De asemenea, a fost reabilitat corpul central al acestui liceu. Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a obținut suma necesară la rectificarea bugetară pentru cele peste 230 de cadre medicale necesare tuturor cabinetelor școlare medicale, atât din grădinițe, licee și școli„, a precizat Firea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole