7 decembrie 2021 - 00:58

Condiția pentru a primi carne gratuită timp de un an

Un renumit procesator a anunțat că va oferi, gratuit, carne de vită, porc și pui timp de un an.

Condiția este aceea ca acele 50 de familii din SUA care vor beneficia de această promoție să se vaccineze împotriva COVID-19 la clinicile sponsorizate de companie.

Divizia din SUA a grupului brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, precum şi firma Pilgrim’s Pride, un producător american de carne de pui la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut tot de JBS, au fost criticate anul trecut după ce mii de angajaţi din abatoarelor lor s-au îmbolnăvit de COVID-19, scrie Reuters.

Pentru a ţine sub control răspândirea virusului facilităţile de procesare a cărnii din SUA şi-au suspendat operaţiunile, ceea ce a condus la probleme în aprovizionarea cu carne şi creşterea preţurilor.

În prezent, cele două companii susţin că aproximativ 70% din cei 66.000 de angajaţi ai lor din SUA sunt complet vaccinaţi şi speră că oferta lor de carne gratuită îi va încuraja şi pe rezidenţii din zonele rurale din jurul facilităţilor lor, nu doar pe angajaţii proprii, să se vaccineze.

„Am făcut progrese importante şi ratele noastre de vaccinare sunt mult superioare celor din comunităţile pe care le considerăm ca fiind propriile noastre case”, a spus directorul general de la JBS USA, Andre Nogueira.

Loteriile pentru vaccinare sunt ultimele stimulente introduse de companii şi oficiali guvernamentali pentru a-i convinge pe cei care sunt reticenţi la ideea de a se vaccina.

În întreaga lume au fost oferite diferite tipuri de câştiguri, de la pui vii la marihuana, pentru cei care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

La noi în țară, campania „Vaccin cu mici și muștar” a mers de minune. Nu demult, se anunța cu surle și trâmbițe deschiderea centrului de vaccinare din Obor. Pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici „cu de toate”.