Comuna unde una din 10 persoane ia fonduri europene

13

lucrariagricoleO comună din județul Olt, cu doar 2.361 de locuitori, se poate mândri cu un număr semnificativ de proiecte pentru care primește fonduri europene. 

Peste 200 de persoane din comuna Giuvărăşti au accesat și beneficiază acum de fonduri europene pentru legumicultură.

La baza iniţiativei stă primarul comunei, care a convins sătenii că au posibilitatea să facă din activitatea lor de zi cu zi, o afacere profitabilă.  Astfel, cele mai multe proiecte au fost depuse prin Măsura 141 pentru „Sprijinirea formelor agricole de semisubzistenţă”.

Măsura are ca obiectiv creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în curs de restructurare, pentru facilitarea rezolvării problemelor legate de tranziţie, având în vedere faptul că sectorul agricol şi economia rurală sunt expuse presiunii concurenţiale a pieţei unice.

„Sunt proiecte care se mulează exact pe ocupaţia lor, s-au încadrat la condiţiile impuse, au depus proiecte şi au câştigat”, a declarat Dorel Cătălin Imireanu, primarul comunei Giuvărăşti, pentru gazetaoltului.ro. 

Sprijinul financiar pentru această măsură este nerambursabil şi este de 476.077.390 euro, iar beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice, în vârstă de până la 62 de ani. (Sursa: yahoo.com)

Citește și

Cmentariile sunt închise