Compost organic din…corp uman. Al treilea stat care aprobă procedura

Oregon a devenit al treilea stat din SUA care legalizează un nou proces de sfârșit de viață de compostare umană sau „reducere organică naturală” a corpului uman. Guvernatorul din Oregon, Kate Brown, a semnat legea săptămâna aceasta, care va permite înmormântarea prin compostarea corpurilor, în afară de opțiunile limitate de înmormântare sau incinerare – ambele contribuind la criza de mediu, conform independent.co.uk. Un corp uman și materialul organic suplimentar utilizat poate produce până la 200 de galoane de compost organic, mai scrie publicația britanică.

Incinerarea adaugă în atmosferă cantități uriașe de dioxid de carbon în atmosferă în fiecare an. Un oficial din Oregon, Pam Marsh, care a sponsorizat proiectul de lege, a declarat că acest lucru va oferi „oportunitatea” oamenilor de a lua decizii referitoare la procesul alternativ de la sfârșitul vieții.

„Ce va deveni corpul nostru în viața de apoi va fi o întrebare pentru noi toți sau cel puțin pentru oamenii pe care îi lăsăm în urmă. Nu este ușor să ne gândim la moarte, dar poate fi foarte reconfortant să avem ocazia să luăm decizii care ne fac să ne simțim bine”, a spus Pam Marsh.

Statul a urmat exemplul Washingtonului, care a legalizat prima dată compostarea umană în 2019, și Colorado, care a aprobat această procedură luna trecută.

Reducerea naturală a corpului uman la compost organic se face prin plasarea corpului într-un recipient de oțel umplut cu așchii de lemn și alt material vegetal. După ce microbii și bacteriile îl descompun timp de 30 de zile, rămășițele sunt apoi depozitate în recipiente separate pentru încă câteva săptămâni, a raportat Gizmodo. Companiile care efectuează compostarea umană au primit bine această mișcare, deoarece consideră că este o „înmormântare verde” și o înmormântare ecologică menită să scadă amprenta de carbon.

Compostul este un rezultat al procesului microbial prin care iarba, frunzele și resturile alimentare sunt transformate în fertilizant organic. Acest proces a fost folosit de secole de către grădinari pentru a crește materia organică din sol, îmbunătățind proprietățile fizice și chimice ale substratului.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole