Comisia eliberează 500 de milioane de euro pentru fermieri

14

fonduri europeneDupă protestele din 7 septembri, biroul de presă al comisarului european  pentru Agricultură, Phil Hogan a anunţat că vor fi luate măsuri pentru sprijinirea fermierilor europeni. Comisia a anunţat că înperioada următoare vor fi deblocate 500 de milioane de euro  pentru agricultorii europeni.

Comisia a mai anunţat că lucrează la un pachet de ajutor care vizează toate statele membre  şi mai ales pe acele state membre care au fost cele mai afectate de evoluția pieței.

În comunicat se mai spune că:

– Statele membre pot plăti până la 50% din pachetul lor de plăți directe de la 16 octombrie, dacă controalele necesare au fost efectuate.

– Statele membre pot avansa deja plăți pe suprafață și număr de animale pentru Dezvoltare Rurală (cum ar fi agro-mediu, agricultura ecologică, zonele cu constrângeri naturale, bunăstarea animalelor) prin plăţi de până la 75% începând cu 16 octombrie . Comisia va propune acum să crească această rată la 85%.

Oficialii europeni  au mai anunţat că vor realize o schemă nouă pentru depozitarea privată în sectorul laptelui şi că vor susţine mai puternic promovarea produselor lactate şi ale celor din carne de porc.

Citește și

Cmentariile sunt închise