Comisarul european Dacian Cioloș îi invită pe cetățenii din România la un dialog privind viitorul Europei

16

ciolos26martieComisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, va avea pe 17 martie, la București, un dialog cu cetățenii despre viitorul Europei, informează miercuri un comunicat al cabinetului său dat publicității la Bruxelles.

În cadrul întâlnirii cu cetățenii, care va avea loc în zona Atrium din incinta Bibliotecii Naționale a României, înaltul oficial european va discuta cu cetățenii despre o serie de chestiuni precum integrarea europeană, continuarea sau limitarea acestui proces, rolul UE în viața de zi cu zi, ce înseamnă a fi european și ce politici ar trebui să promoveze UE, extinderea UE și importanța ei pentru cetățeni sau ‘Ce fel de Europă ne dorim pentru viitor?’.

La dialogul cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, vor lua parte circa 250 de cetățeni, care vor avea posibilitatea să-și prezinte liber opiniile și preocupările, în cadrul unei dezbateri moderate de jurnalistul Luca Niculescu.

‘Pentru a putea face față provocărilor cu care se confruntă, Uniunea Europeană urmărește să-și consolideze legitimitatea democratică, să se bucure de încrederea cetățenilor ei. Este nevoie de un proces de ascultare și dialog, pentru a ne asigura că politicile publice promovate la nivel european răspund așteptărilor societății și aduc un plus de valoare și de beneficii pentru cetățeni. Vă invit sa participați la acest dialog, să discutam ce fel de Europă ne dorim și ce putem construi împreună’, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, citat în comunicat.

Cetățenii care doresc să participe la dezbatere trebuie să completeze formularul electronic de înregistrare disponibil la adresa http://management.360revolution.ro/, până la data de 14 martie 2014. De asemenea, înregistrarea este posibilă și prin poștă sau la fața locului, în limita locurilor disponibile. Evenimentul va putea fi vizionat în direct pe internet prin webstream. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise