Comisarul european Dacian Cioloş efectuează o vizită în Mongolia

25

ciolos26martie

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, efectuează în perioada 18-21 iulie o vizită în Mongolia pentru a discuta posibilitatea unei cooperări mai strânse cu autorităţile naţionale din domeniul agriculturii durabile, securităţii alimentare şi dezvoltării rurale, informează un comunicat al cabinetului său dat publicităţii joi la Bruxelles.

“Ne dorim foarte mult să consolidăm relaţiile bilaterale în domeniul agriculturii şi să găsim modalităţi de a răspunde provocării pe care o reprezintă, de exemplu, asigurarea securităţii alimentare, concomitent cu conservarea resurselor naturale şi cu combaterea degradării solului. De asemenea, suntem gata să împărtăşim experienţa noastră în ceea ce priveşte dezvoltarea zonelor rurale, protejând în acelaşi timp comunităţile, peisajele rurale şi stilul de viaţă tradiţional”, a declarat comisarul european Cioloş, citat în comunicat.

La Ulan Bator, Dacian Cioloş va avea întâlniri cu prim-ministrul Mongoliei, Norovyn Altankhuyag, cu ministrul industriei şi agriculturii, Khaltmaa Battulga, cu ministrul mediului şi dezvoltării ecologice, Sanjaasuren Oyun, cu ministrul afacerilor externe, Luvsanvandan Bold, şi cu ministrul culturii, sportului şi turismului, Tsedevdamba Oyungerel.Mongolia se confruntă, în ceea ce priveşte agricultura, cu o serie de provocări legate de autonomia alimentară, degradarea mediului şi procesul de deşertificare. Urbanizarea rapidă şi dezvoltarea sectorului minier au condus, de asemenea, la schimbări importante în cultura nomadă a ţării. Vizita înaltului oficial european se va concentra pe modul cel mai potrivit de a răspunde acestor provocări, pornind de la experienţa pe care UE şi statele sale membre au dobândit-o când s-au confruntat cu probleme similare. De exemplu, politica de dezvoltare rurală a UE a înregistrat succese în ceea ce priveşte sprijinirea agricultorilor şi a economiei rurale prin intermediul măsurilor de agromediu, utilizării durabile a terenurilor forestiere, încurajării turismului rural, precum şi conservării şi punerii în valoare a patrimoniului rural, notează comunicatul citat.

Vizita comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală are loc după semnarea acordului de parteneriat şi cooperare între UE şi Mongolia, în aprilie acest an, şi se desfăşoară în cadrul pregătirilor pentru Comitetul mixt UE-Mongolia, planificat pentru luna septembrie. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise