COMISARUL EUROPEAN ANDRIUKAITIS NE TRIMITE SPECIALISTI PENTRU O NOUA ABORDARE A PPA

La solicitarea ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA, adresată comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară Vytenis Andriukaitis, în perioada 11-13 februarie a.c., va sosi la București o echipă de experți ai Comisiei Europene.

Aceștia, împreună cu specialiștii din cadrul MADR și cu experți de la ANSVSA, vor analiza o nouă abordare a cazuisticii Pestei Porcine Africane din ultima perioadă, ministrul Petre DAEA apreciind în mod deosebit răspunsul prompt venit din partea Comisiei Europene.

Intre timp, evolutia PPA in Romania nu este deloc incurajatoare. Conform ultimei actualizari emise de ANSVSA, Pesta Porcină Africană este prezentă, la ora actuală, în 302 localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 1.137 de focare, dintre care 19 în exploataţii comerciale, în timp ce în alte două judeţe s-au semnalat doar cazuri la mistreţi.
Cele mai mari despăgubiri au fost plătite în judeţele: Brăila, pentru 3.208 exploataţii cu o valoare de aproape 172 milioane de lei, Tulcea, pentru 1.162 de exploataţii cu o valoare de peste 46 milioane de lei şi Ialomiţa, pentru 2.389 de exploataţii cu  o valoare de 6,5 milioane lei.
Conform ANSVSA, cele mai multe focare sunt, în continuare, în judeţele: Tulcea – 573 (dintre care cinci focare la exploataţii comerciale şi un focar la o exploataţie de tip A şi 116 de cazuri la mistreţi), Ialomiţa – cu 125 de focare în gospodăriile populaţiei şi 126 de cazuri la mistreţi, Brăila – cu 104  focare (dintre care 10 focare la exploataţii comerciale şi trei cazuri la mistreţi), Călăraşi – cu 102 de focare (dintre care un focar la o exploataţie comercială şi 40 de cazuri la mistreţi), Constanţa (91 de focare în gospodăriile populaţiei şi cinci cazuri la mistreţi) şi Bihor – cu 52 de focare în gospodăriile populaţiei şi două cazuri la mistreţi.

În restul judeţelor afectate se înregistrează de la unul până la 26 de focare.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole