Comisarul Dacian Cioloș, la conferința TRANSHUMANȚA 2013, de la Sighișoara

26

Dacian Ciolos press conference on the CAP Package.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent sâmbătă, 18 mai 2013, la Sighişoara, pentru a participa la conferința TRANSHUMANȚA 2013 – Ecou al istoriei comune din Carpaţi. Tot sâmbătă, domnia sa urmează să viziteze Târgul de produse tradiționale, organizat în Parcul Central al Sighişoarei, în cadrul Proiectului Transhumanța 2013.

La târgul de produse tradiționale deschis sâmbătă, între orele 10.00-18.00 sunt aşteptaţi toţi sighişorenii. De la târg vor putea cumpăra brânzeturi din lapte de capră, vacă sau oaie, afumături, produse din pește, prăjituri și pâine de casă, suc de mere, conserve si gemuri de la Criț și Saschiz, ulei presat la rece și multe alte bunătăți.

Vizitatorii târgului vor avea ocazia să cumpere brânzeturi tradiționale românești și poloneze, direct de la inițiatorii proiectului Transhumanța 2013, familia Cățean (Rotbav, Brașov) și familia Kohut ( Koniakow, Polonia )

Proiectul româno-polonez TRANSHUMANŢA 2013 îşi propune să reconstituie traseul transhumanţei păstorilor valahi de-a lungul lanţului Carpatic, în perioada 11 mai -14 septembrie 2013. În cadrul proiectului, şase ciobani (doi români, doi ucrainieni şi doi polonezi) și o turmă de 300 de oi, vor parcurge 1400 de km în 100 de zile. Itinerariul transhumanţei traversează ţinuturile montane a cinci ţări: România, Ucraina, Polonia, Slovacia şi Republica Cehă.

Citește și

Cmentariile sunt închise