Comisarul Ciolos: UE va dubla bugetul pentru cercetare si inovare in agricultura

Uniunea Europeană (UE) va dubla bugetul alocat cercetării şi inovării în domeniul agricol, a anunţat la Cluj-Napoca comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
Astfel, pentru viitorul exerciţiu bugetar al UE, care va începe în 2014 şi va dura şapte ani, acest buget va creşte de la 1,9 miliarde de euro la 4,02 miliarde de euro.
Aceşti bani vor fi folosiţi pentru a stimula atingerea unor obiective precum tehnologizarea producţiei, managementul resurselor naturale, sustenabilitatea economică a fermelor şi dezvoltarea socială a comunităţilor.


Comisarul Cioloş a declarat că UE are nevoie în continuare de o politică agricolă comună. El a mai spus că Uniunea Europeană va încuraja mai departe bunele practici din agricultură, precum şi o abordare cât mai ecologică a utilizării resurselor naturale.Comisarul european pentru Agricultură participă la Cluj-Napoca la o conferinţă care reuneşte reprezentanţi ai universităţilor de ştiinţele vieţii din România, Germania, Austria, Polonia, Ungaria şi Cehia, găzduită de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.

Citește și

Comentariile sunt închise