VIDEO Comerț fără limite! Carne adunată de pe jos și repusă la vânzare

Patronul unui magazin alimentar din municipiul Râmnicu Sărat este bun de plată după un angajat a pus la vânzare carne tocată adunată de pe jos.

S-a întâmplat într-un magazin din apropierea pieței din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău, iar totul a ieșit la iveală după ce un cetățean a filmat întreaga întâmplare cu un telefon mobil și a postat video pe o cunoscută rețea socială.

În filmarea respectivă se vede cum un bărbat, angajat al firmei, adună de pe jos carne atocată și o pune într-o ladă.

Filmulețul a fost vizualizat și de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare care au făcut imediat o vizită la agentul economic din Râmnicu Sărat. Dr. Dan Cătuneanu, inspector DSVSA, a declarat că societatea a fost sancționată cu 10.000 de lei pentru că nu au fost respectate normele sanitare.

”Instituția noastră s-a autosesizat. O echipă a fost la societatea respectivă care a fost sancționată cu 10 mii de lei. S-a manipulat în condiții improprii această carne tocată. Nu putea fi luată de pe jos în condițiile în care se dorește a se livra produse salubre către cetățeni. Acea carne trebuia să o îndepărteze angajatul, nu să o ia și să o pună din nou pentru a fi vândută”, a spus Dan Cătuneanu, inspector DSVSA.

De asemenea, inspectorii DSV au o perioadă încărcată. Merg în controale în toate zonele agroalimentare, urmărind respectarea tuturor regulilor sanitar-veterinare. Până acum au fost aplicat deja 36 de sancțiuni dintre care 6 amenzi în valoare de aproape 20.000 de lei și 30 de avertismente. Pe de altă parte, a fost reținută de la vânzare și o cantitate de 20 de kilograme de carne pentru a fi incinerată. În continuare se fac controale în carmangerii, abatoare, agropensiuni și magazine ce ar putea fi frecventate în această perioadă de clienții care își fac aprovizionare pentru sărbătorile de iarnă.

Autor: Marilena Dinu 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole