13 mai 2021 - 12:46

Comercianții pregătesc o creștere a prețurilor cărnii de miel

miei_campCarnea de miel se vinde în Braşov la preţuri între 20 şi 25 de lei pentru un kilogram, la fel ca anul trecut, însă înainte de Paşte preţul ar putea creşte cu aproximativ 20%.

Primii comercianţi în pieţele Astra şi Dacia din Braşov au venit încă de joia trecută. Preţurile pentru un kilogram de carne de miel variază între 20 şi 25 de lei, la fel ca anul trecut. Unii comercianţi cer 25 de lei pentru un kilogram de carne de miel, însă se mai poate negocia.
În municipiul Braşov există locuri special amenajate pentru vânzarea mieilor în pieţele Star, Tractorul, Astra, Dacia şi Bartolomeu, iar preţul de la tarabă variază, mai ales în funcţie de piaţa unde este pusă în vânzare carnea de miel, cea mai scumpă piaţă din oraş fiind cea din centrul vechi – Piaţa Star. De asemenea, în această perioadă preţul pentru un kilogram de miel în viu la stâne este de 10 lei.
Totuşi, cu câteva zile înainte de Paşte preţul cărnii de miel este posibil să mai crească, aşa cum se întâmplă în fiecare an, şi să ajungă la 12-13 lei kilogramul pentru mielul viu şi 30 de lei kilogramul de carne. În pieţele publice din Braşov nu existã locuri amenajate pentru comercializare de miei vii şi nici pentru sacrificarea acestora. (Sursa: bizbrasov.ro)